Γνωρίζετε πως

Γνωρίζετε ότι ….


Οι βιταμίνες E και K που βρίσκοντε στο ελαιόλαδο παρέχουν ένα μηχανισμό άμυνας που καθυστερεί σημαντικά τη γήρανση του οργανισμού. Τα ελαιόδενδρα καλλιεργούνται στην Ελλαδα ήδη από την αρχαιότητα.

Για τους Έλληνες το ελαιόλαδο είναί η βάση της καθημερινής τους διατροφής, και η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη κατ΄ατομο κατανάλωσή του στον κόσμο.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B1, B2, C, D, K και Ε, με αντοχή στην οξείδωση.





Το ελληνικό ελαιόλαδο θεωρείται ανεπίσημα το καλύτερο στον κόσμο.

Το 85% της ελληνικής παραγωγής ελαιόλαδου είναι έξτρα παρθένο.

Η συχνή κατανάλωση του ελαιόλαδου, όπως και η ελληνική μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες καταπολεμούν τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις, καθώς προλαβαίνουν την καρκινογένεση και την αρτηριοσκλήρωση.

Ήδη ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο για θεραπευτικούς σκοπούς. 

Το 80% του ελαιολάδου αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στο να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η HDL (''καλή'' χοληστερόλη) και σε χαμηλά επίπεδα η LDL (''κακή'' χοληστερόλη).

Η οξύτητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό που κατηγοριοποιεί το ελαιόλαδο.

Ο Όμηρος αποκαλούσε το ελαιόλαδο το “χρυσό υγρό”!             

 

Hellenic Federation of Enterprises

Quality Assurance

   

Social Media

www.eleo.gr © 2013 All rights reserved. | Κατασκευή Ιστοσελίδων C.n.C. Technologies | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων WeHitch