Αγουρέλαιο

Αγουρέλαιο Αρκαδίας

 

Η πρώιμη  συλλογή της ελιας  (πριν δηλαδή ωριμάσει ο ελαιόκαρπος) προσδίδει ενα πλούσιο εντονο πρασινο χρωμα, με πικρή και πικάντικη φρουτώδη γευση, και ενα αρωμα φρέσκιας ελιάς. Οι άγουρες ελιές συλλέγονται από το μήνα Οκτώβριο εώς το μήνα Νοέμβριο.Το λάδι που έχει πραχθεί από τις ελιές αυτές ,κατά το μήνα Μάρτιο,πάυει να είναι άγουρο άλλα διατηρεί ακόμα τα θρεπτικά του συστατικά που ειναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, μέταλλα, πολυφαινόλες και βιταμίνες. Αποδειξη για την ανωτερη ποιοτητά του εινε το σκόυρο καταληπο (ιζημα) που αφηνει στο πατο της συσκευασίας και που ειναι ακίνδυνο για την υγεία, και δηλώνει την αγνότητα του. Καθόλου τυχαίο που οι γεωργοί το πρωτιμούν για δική τους χρηση.

 

Hellenic Federation of Enterprises

Quality Assurance

   

Social Media

www.eleo.gr © 2013 All rights reserved. | Κατασκευή Ιστοσελίδων C.n.C. Technologies | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων WeHitch